Supape tip CPI
Valve Alert
Segmenti & benzi
       portante
Proiectare si asistenta
       tehnica
Casete de etansare
Produse inalta presiune
Pistoane si tije piston
Produse
       complementare
Materiale speciale
Cercetare-Dezvoltare
Echipamente si
       subansamble pentru
       infrastructuri de ungere
       compresoare sau alte
       echipamente
Fisa de date
Supape
Segmenti si benzi portante
Casete de etansare
WATERPUMP

Web design: Web design, creare site Webart Software
Valve alert CPI


Monitorizare continua (on line)
Cum functioneaza:

CPI Valve alert cu monitorizare continua este o varianta permanenta si flexibila care se potriveste pentru orice fel de aplicatie(operare).
Sistemul on line a fost proiectat pentru achizitia de date utilizand protocoale si proceduri prestabilite, furnizand datele la zi cu privire la starea mecanica a supapelor de la mai multe compresoare in operare prin propria retea sau prin reteaua intranet sau internet. Sistemul este capabil sa fie conectat la interfata la cele mai multe sisteme de control.
Cu varianta on line orice numar de compresoare cu piston,inclusiv supapele acestora pot fi configurate intr-un singur sistem.
Fiecare compresor si supapa are propria sa eticheta de identificare si cod permitand tehnicianului sa localizeze si sa identifice usor compresorul selectat pentru colectare de date.

Sistemul online este conectat la senzor care va prelua ambele semnale, acustic si vibratie. Sistemul are incorporat si un senzor de temperatura. Senzorul se fixeaza pe un conector care este fixat (cu adeziv) permanent pe capacul supapei.
Utilizand un display grafic simplu , tehnicianul poate accesa functiile de analiza automata, raport sumar, diagnoza, alarme si rezultatele investigatiei cu privire la starea mecanica a fiecarui supape putand fi transmise pe reteaua proprie sau intranet , internet in sistem ( de monitorizare, control si automatizare).

Softul pentru analiza datelor culese cu Valve Alert permite detectarea automata a anomaliilor supapelor cum ar fi: scurgeri ale supapelor, zgomote, oscilatii, vibratii ale elementelor de inchidere, inchiderea si deschiderea cu intarziere a supapei, detectarea inceputului de propagare a fisurilor in supapa, detectarea blocajelor din supapa. Aceste identificari sunt suplimentare fata de analiza integral automata mentionata.

VA1 colector portabil de date
Cum functioneaza

Utilizarea colectorului de date Valve Alert1 este simpla, odata ce senzorul (traductorul) este conectat informatia privind starea fiecarei supape poate fi luata de la fiecare compresor si stocata in colectorul de date.
Fiecare compresor si supapa are propria sa eticheta de identificare si cod, permitand tehnicianului sa localizeze usor si sa identifice compresorul de la care se va colecta datele.
Odata identificat, colectorul de date poate fi conectat la adaptorul deja existent pe compresor.
Colectorul portabil de date este echipat cu un traductor care receptioneaza semnalul acustic. De asemenea traductorul are incorporat si un senzor de temperatura. Traductorul se monteaza pe un adaptor care ramane permanent fixat pe capacul supapei. Acest adaptor are propriul sau numar de identificare.
Tehnicianul este acum capabil sa selecteze pe baza etichetei de identificare a supapei, apoi setand supapa corect poate incepe sa coleteze date cu privire la semnalul acustic si temperatura, plus oricare alte date din lista variabilelor de proces. Aceasta operatiune nu va lua mai mult de cateva minute. Toate celelalte supape ale compresorului pot si masurate dupa aceasi procedura.
Dupa ce acest proces este incheiat, datele pot fi descarcate pe un PC care, cu ajutorul unui soft specializat va incepe procesul de analizare a datelor, generand rezultate cu privire la starea fiecarei supape.
Colectorul portabil de date este alimentat de la o baterie de acumulatori care poate fi reincarcata de la o sursa din autoturism sau de la o sursa universala. O incarcare completa se produce in mai putin de 4 ore.
Softul instalat pe PC este setat pentru un numar de compresoare si pentru diferite configuratii de compresoare si diferite configuratii de supape pe care operatorul le are in operare.
Inainte de a fi setat pentru colectarea de date la un compresor, unitatea portabila (colectorul) este conectat la PC pentru a incarca informaiile cu privire la compresor si la locul de amplasare al acestuia.CPI valve alert
De la arta la stiinta

Exista multe sisteme de monitorizare valabile in industria compresoarelor cu piston , unele sofisticate si cu costuri mari privind instalarea si mentenanta, sau care necesita un specialist care sa colecteze, sa proceseze si sa interpreteze datele colectate.
Acum exista o alternativa revolutionara care nu implica modificari ale compresorului – colectorul portabil de date CPI care face monitorizarea compresorului cu piston on line si analiza sitemului cu un soft specializat. In acest fel, este posibil pentru operatori sa aiba la indemana tehnologia de identificare a problemelor inainte de aparitia acestora, intr-o maniera simpla si ieftina.
Caracteristici si beneficii:
- nedistructiv : nu se dau gauri in cilindru;
- ieftin : usor de introdus in bugetele de cheltuieli;
- usor de utilizat : nu este nevoie de instruiri speciale sau experienta pentru interpretarea datelor colectate.
Supapele sunt cele mai critice parti ale compresorului cu piston si reprezinta cheia functionarii compresorului, problemele aparute la supape fiind motivul principal in oprirea compresorului cu piston. Supapele de compresor se deterioreaza din mai multe motive, care, in general, pot fi impartite in proiectarea neadecvata si factorii din operare. Proiectarea supapei poate contribui la deterioararea ei, daca un tip de supapa este ales gresit in raport cu aplicatia sau locul in care este montata, sau daca operarea esueaza din cauza conditiilor gazului de proces si a modului in care compresorul este operat si intretinut.
Experienta a demonstrat ca o monitorizare regulata a compresorului poate identifica si preveni operatorii cu privire la situatii semnificative care in alt mod nu ar fi detectate.
Aproape 75% din opririle neprogramate ale unui compresor in functionare pot fi asociate cu cilindrul sau componentele acestuia. Identificarea acestor componente poate aduce beneficii prin cresterea fiabilitatii si reducerea costurilor cu mentenanta. Oricum frecvent, deteriorarea compresorului ramane ascunsa pana cand apare o avarie secundara mai grava cu costuri ridicate.

Ce este VALVE ALERT
Colectorul de date CPI VA1 este un sistem simplu, ieftin si o metoda nedistructiva de detectare a conditiei mecanice a supapelor de la compresorul cu piston in operare, fara a avea importanta unde este situat compresorul in lume.

Versiunea portabila
Colectorul de date portabil este conectat la un sensor care va receptiona semnale acustice si vibratii , si care are de asemenea incorporat un senzor de temperatura. Senzorul este atasat la un conector care este permanent fixat(cu adeziv special) pe capacul supapei. Conectorul fiind fixat (cu adeziv sau cu magnet) va ramane atasat fara a fi nevoie de alta fixare in viitor. O data ce datele au fost colectate si stocate in unitatea portabila, acestea sunt descarcate pe un PC sau laptop. Ulterior datele sunt analizate utilizand un soft specializat, realizand in acest fel o monitorizare usoara si sensibila a supapelor in special cand compresoarele sunt situate
intr-o zona izolata sau pentru aplicatii singulare sau mici procese.

Versiunea online
O optiune permanenta si flexibila este de a integra un sistem online care poate fi pus in legatura cu mai multe supape de la mai multe compresoare in reteaua proprie de transmitere de date sau prin reteaua intranet sau internet. Softul colectorului CPI valve alert a fost proiectat sa detecteze automat anomaliile supapelor cum ar fi: neetanseitati (scurgeri), arcuri rupte, zgomote (batai in supapa), functionare cu vibratii a elementelor de inchidere (etansare), inchidere sau deschidere tarzie, detectarea din timp a fisurilor si a propagarii acestora si blocari ale supapei.
Aceste informatii sunt suplimentare fata de analiza integral automata, afisarea starii supapelor si a alarmelor, evaluarea interventiilor, diagnoza si actiunile ce trebuie efectuate pentru revenirea la functionarea normala.

     Copyright © COMPRESSOR PUMP INDUSTRIAL - All Rights Reserved

     Termeni si conditii Politica cookies Politica confidentialitate