Supape tip CPI
Valve Alert
Segmenti & benzi
       portante
Proiectare si asistenta
       tehnica
Casete de etansare
Produse inalta presiune
Pistoane si tije piston
Produse
       complementare
Materiale speciale
Cercetare-Dezvoltare
Echipamente si
       subansamble pentru
       infrastructuri de ungere
       compresoare sau alte
       echipamente
Fisa de date
Supape
Segmenti si benzi portante
Casete de etansare
WATERPUMP

Web design: Web design, creare site Webart Software
SISTEMUL ION ACTIV ANOD
Sistem galvanic de tratare a apei cu autocuratare, impotriva crustei si coroziunii

ION GmbH Germania are o experienta vasta in domeniul tratarii galvanice a apei fara aditivi chimici pentru aplicatii industriale, comerciale si civile.
Compania are calificarea necesara pentru procesele moderne de tratare a apei, in special in sectorul industrial.
Performantele seriei AQUABION (pana la DN1000) sunt de neegalat. Noua gama „sistem depozit” utilizata la dimensiuni pana la DN 250 si principiul special de schimbare a anodului pentru dimensiuni mai mari de DN 300, reduce costurile care apar dupa ce anodul a fost utilizat si da posibilitatea inlocuirii anodului la pozitie (de la dimensiuni mai mari de DN300).
Clientii ION pot sa minimalizeze adesea costurile mari de mentenanta ale sistemelor de alimentare cu apa pentru lagare utilizate in industrie prin instalarea unui sistem galvanic coresunzator cu aplicatia si compatibil cu normele de protectie a mediului.
Noua serie AQUABION si-a dovedit eficienta sa in intreaga lume in rezolvarea problemelor datorita apei dure sau agresive (ape cu concentratii ridicate de carbonati, sulfati si cloruri).
Decizia care duce la instalarea un sistem AQUABION incepe cu analiza profesionala a calitatii apei, incluzand cerintele clientului , impreuna cu analiza costurilor de utilizare, urmate de o oferta corespunzatoare.
Sprijinul pe care il acordam clientului incepe cu instalarea initiala a sistemului AQUABION, urmata de orice modificare necesara sau cerinte de mentenanta, precum si inlocuirea anozilor dupa un numar de ani de utilizare.
Relatiile de afaceri stabile cu clienti mari din sectorul industrial dovedesc ca sistemul „anod activ”, comercializat de ION GmbH Germania, a fost si va continua sa stabileasca noi si moderne standarde in tratarea apei cum ar fi calitate si performante inalte si procese ecologice.


SITUATIA
Probleme: depunerile (crusta) si coroziunea
Depunerile de crusta si coroziunea in conductele de apa au fost intotdeauna o problema pentru industrie.
Calciul, magneziu si ionii de carbonati formeaza depozite de cristale dure, in cantitati ce cresc direct proportional cu temperatura. Acestea duc la cresterea depunerilor pe conducte, deteriorarea prematura a fabricilor, deteriorarea conductelor de apa pentru lagare si reducerea performantelor fabricilor care sunt in legatura cu acestea.Suplimentar fata de acestea oxigenul din apa favorizeaza coroziunea echipamentului si a fabricii.

CONSECINTE

Apa din sistemul de racire /turnuri de racire, trebuie sa fie tratata chimic si curata, consumandu-se in acest mod timp si bani;
Sistemele termostat si conductele schimbatoarele de caldura trebuie sa fie curatate chimic.Flansele si conductele schimbatorului trebuie curatate si/sau schimbate
Convectoarele dezvolta crusta la temperaturi inalte.
Pompele centrifugale si cele de vacuum dezvolta in interior depozite de crusta care conduc la scaderi importante a duratei de functionare.
Calcarul si depozitele corozive care cresc in conducta pot conduce la rupturi ale conductei.
In capetele de dus, sistemele de la toaleta, masinile de spalat, boilerele pentru incalizat si fitinguri se depune calcar, ceea ce face ca sa fie nevoie de o intretinere repetata sau inlocuirea lor.
Intervalele de mentenanta, dozajele chimice, reparatiile si avariile sunt consumatoare de timp si aducatoare de costuri suplimentare in ceea ce priveste costurile cu echipamentul si mentenanta

Tratarea chimica conventionala

In multe locuri – de exemplu, in domeniul circuitelor de racire si circulatiei apei calde - este necesar ca apa sa aibe un anumit grad de duritate pentru a putea preveni coroziunea. Se utilizeaza stabilizatorii de duritate si adesea se amesteca apa dedurizata cu apa netratata
Schimbatorii de ioni (masa cationica) sunt o metoda complicata si costisitoare pentru dedurizarea apei si adesea produc o apa foarte coroziva.

SOLUTIA: ION ANOD ACTIV
Dupa multi ani de experienta si teste de lunga durata cu apa cu parametri extremi, s-a demonstrat ca principiul procesului galvanic al ionului anod activ la care se ia in considerare conditiile fabricii in cauza si calitatea apei, garanteaza un succes pe termen lung.
In plus AQUABION, este un sistem cu costuri scazute si de departe ecologic, deoarece debitul pe refulare nu este poluat cu produse chimice (inhibitori), iar apa rezultata poate fi utilizata ca apa insustriala.

PRINCIPIUL EFICIENTEI
Noua metoda de operare dezvoltata de AQUABION este bazata pe principiul galvanic al sacrificarii anodului de zinc care este consumat in timpul aparitiei diferentei de potential (U=0.7-1.0V).
Elementul galvanic creeaza o diferenta de potential corespunzatoare cu parametrii fizico-chimici ai apei.Aceasta cauzeaza o aglomerare a constituentilor din apa in jurul ionilor de zinc depozitati (particule cristalizate). Aglomerarea particulelor abrazive, de asemenea, favorizeaza cresterea cristalelor. Aceasta are ca rezultat mai multe particule care se aglomereaza cu alte substante aglomerate. In concordanta cu legile hidrodinamicii aceste particule ofera o suprafata mai mare de atacat si sunt indepartate datorita apei. Tendinta particulelor aglomerate de a adera pe suprafata conductei este redusa semnificativ.
Avantaje:
Un numar mare de particule aflate in apa au un efect constant abraziv, ce are ca efect erodarea crustelor de pe suprafata interioara a conductelor.
Coroziunea progresiva este redusa prin inhibarea suprafetelor metalice (depunere de zinc).
Datorita unei forte fizice de absorbtie, pelicula ramane ca un strat protector, aceasta depinzand de sectiunea conductei.

Rezultat:
protejarea efectiva pentru intreaga retea de distribuite a apei si in acelasi timp performante mai bune, cresterea duratei de viata fara adaugare de agenti chimici (inhibitori de aderenta).


DOMENII DE APLICARE

AQUABION este potrivit a fi utilizat in sisteme circulatorii si inlatura necesitatea utilizarii de stabilizatori de duritate si inhibatori de aderenta. Costurile ridicate de functionare raportate la pierderile de apa si si /sau inhibatori sunt reduse folosind AQUABION.
Avantaje: Deoarece AQUABION este montat direct in circuit pentru a-l proteja, fluidul care trece prin conducte este periodic tratat obtinandu-se in acest fel un efect de tratare multipla a apei.
In particular in circuite deschise, se obtin rezultate bune datorita debitului mare de fluid.
Inainte de instalarea AQUABION este necesar a se evalua punctele critice ale sistemului actual
( parametri apei, concentatia suspensiilor, colmatarea, decantarea, etc).
Acest lucru este necesar a se aplica si circuitelor inchise de exemplu, circuite de incalzire, unde apar temperaturi inalte, este avantajos a se utiliza materiale materiale rezistente la temperaturi inalte, ca Nirosta, pentru turbulenta din corpul AQUABION.
In sistemele de pompe cu vacuum, in mod evident se obtin rate scazute de depuneri si poate fi atinsa o substantila prelungire a intervalelor necesare pentru mentenanta.

ANODUL ACTIV ION
Cu AQUABION carcasa, flansele si toate materiale din interiorul echipamentului sunt alese in concordanta cu ultimele tehnologii. In interiorul echipamentului se gaseste un anod activ facut din zinc de puritate ridicata si cateva corpuri de vortex facute din oteluri inoxidabile. Acestea au un numar de gauri precis calculat. Debitul turbulent de apa care trece prin aceste gauri produce un efect de autocuratare a anodului activ.

TESTE STIINTIFICE
Reactia electro-chimica dintre anodul de zinc si catod, adesea materialul de nereactiv al conductei in combinatie cu apa electrolitica creeaza o diferenta de potential de cca 1 Volt. Aceasta diferenta de potential creeaza o reactie micro-electrolitica pe suprafata metalica a conductei.
Cu ajutorul „sistemul computerizat de inspectie” este fizic posibil, sa se compare schimbarea marimii particulelor si concentratia cu sau fara tratarea apei.


REZUMAT AL AVANTAJELOR SISTEMULUI AQUABION

AQUABION este un sistem unitar, nu are nevoie de alimentare cu energie electrica pentru functionare si nu are costuri de mentenanta.
AQUABION functioneaza cu performante fiabile in functie de parametri apei ( necesar a fi discutat cu fabricantul inainte de executie)
AQUABION indeparteaza nutrientii din apa circulata – nefiind necesar utilizarea de stabilizatori duri (fosfati)- cauzand o reducere in formarea algelor
AQUABION elimina utilizarea aditivilor chimici si a mentenantei
AQUABION a fost testat stiintific.

GARANTIA AQUABION
Fabricantul garanteaza utilizatorul pentru o perioada de 5 ani pentru echipamentul in functionare combinat cu perioada de garantie de 2 ani in care fabricantul returneaza integral contravaloarea produsului in cazul in care se dovedeste ca AQUABION nu functioneaza.

Garantie: 5 ani

     Copyright © COMPRESSOR PUMP INDUSTRIAL - All Rights Reserved

     Termeni si conditii Politica cookies Politica confidentialitate